Ne tärkeimmät

Saarella eletään vuotta 541, vuosi vaihtuu aina tavalliseen tapaan 1. tammikuuta. Maailmasta löytyy ainoastaan junia, eli autoja, mopoja tai lentokoneita ei ole. Paikasta toiseen liikutaan siis joko raiteilla, jalan tai ratsujen/juhtien avustuksella.
Saaren asukkaat viittaavat saareensa sanoin kotomaa tai meidän maa- tai maailma. Esimerkiksi jonkun lähtiessä saarelta kauas merelle, tämä lähtee “pois kotomaasta / meidän mailta”. Yksittäiseen kylään tai kaupunkiin saatetaan viitata samoin - mutta se tehdään selväksi kontekstissa tai sitten sanotaan vain “meidän kylä / kaupunki” yms. Saarelta ei näe muita mantereita mistään suunnasta, sellaisia tietysti toki on, jossain kaukana.

Ihmisillä on puhelimentapaiset viestintävälineet ja muuta kehittynyttä teknologiaa, joista osa toimii magialla tai sitä johtavilla esineillä. Sähköä on olemassa, mutta suurin osa käyttää valaistukseen mieluummin hohtavia kiviä sekä kasveja. Pihoilla saattaa esimerkiksi kasvaa marjapensas, jonka marjat syttyvät palamaan hämärän tullen.
Maailmassa on yksi ainoa portti meidän tuntemaamme maailmaan ja siitä voivat kulkea molempiin suuntiin vain saaren väki, tavallisesta (missä suurin osa virtuaalitalleista sijaitsee) ei pääse sisälle lainkaan. Portaali sulkeutuu aina automaattisesti ja se avataan sanalla Starfire. Portaalin tarkkaa sijaintia ei vielä tässä vaiheessa paljasteta, mutta se sijaitsee keijujen asuttamalla maalla.
Koko kansakuntaa johtaa Starfire Cityn oma pormestari (ihminen) sekä 1 joka kansan itse valitsemaasa edustajaa. Jokaista edustaa siis yksi henkilö. Kokoukset tapahtuvat Starfiressä ja nämä henkilöt säätävät saaren lait ja asetukset sekä päättävät yhdessä asioista.

kartan tulkitseminen

Alta löytyy maailmamme kartta, siihen on merkitty katkoviivoin eri kansojen asutusten rajat (noin), sekä pistein ja nimin jokaisen suurimmat kaupungit. Karttaan on merkitty jokaisen alueen säätilat, jotka vaihtelevat väliä vuodenajan mukaan. Ilmassa leijuvat saaret on reunustettu oranssilla viivalla. Saaret leijuvat noin 600 - 700m korkeudessa, niille pääsee vain lentäen. Akatemia sijaitsee koko saaren pääkaupungissa, Starfiressä.

Kaupunkien Aquarus, Sitria ja Ocenis alue

Merenväki asustaa syvällä meren pohjassa, mutta heihin pystyy törmäämään rannikoilla ja joskus jopa maallakin — osa on valjastanut magian käyttöönsä saadakseen tarpeen tullen jalat pyrstön tilalle. Kovin kauas merestä he eivät kuitenkaan tahdo lähteä, sillä loitsunkin alla merenväki tarvitsee kosketuksen mereen, yleensä pullossa kannettavan meriveden muodossa.
Pyrstö — joka voi olla millainen vain aina koristeellisista trooppisista hulmuevistä hainperäsimeen — on merenväen merkittävin tunnuspiirre. Heidän korvansa ovat suipot ja ihokarvoja ei oleensä usein lainkaan vastusta suurentamassa, ja kaulassa pilkottavat kidukset eivät katoa edes taikuuden vaikutuksen alaisena.
Hiusten ja ihon väri vaihtelee paljon pyrstön mukaan. Haiväellä on kokonaan karhea, hiekkapaperimainen ja harmaa iho, kun taas trooppisempien seutujen asukkailla voi olla pehmeä ja kirkkaan kirjava väritys. Joillekin yksilöille saattaa kasvaa selkä- tai kylkievät.

Kooltaan merenväki on ihmisten mitoissa, mutta pyrstö voi tuoda rutkasti lisää pituutta. Siinä missä maalla pituutta on 170 cm, voi samainen henkilö olla pinnan alla päälaelta pyrstön kärkeen mitattuna jopa 250 cm.
Merenväki on tyypiltään yllättäen lähimpänä ihmistä. Merikansa on uteliasta, mikä onkin yleensä ainoa syy miksi heihin voi pinnan päällä törmätä. Ne harvat uskalikot jotka ovat rohjenneet kauas rannoilta akatemiaan opiskelemaan, pitävät yleensä asunnossaan ammetta täynnä suolavettä rauhoittaakseen ihoaan: liian pitkällinen oleskelu merivedestä erosta saa heidän hipiänsä oireilemaan. Paahdetta ja kuumuutta merenväki ei siedä lähes lainkaan.

Merenväki

Kaupunkien Nimbus, Tappetown, Puville ja Baluire alue

Keijut elävät kaikkein tiiviimmin ihmisten seurassa, myöskin lähimpänä kaikista kansoista. Näinpä ihmiset ja keijut ovat sekoittuneet kaikkein eniten ja ovat aina tulleet hyvin juttuun. Näitä pienikokoisia - max 160cm pitkiä - ja kepeitä tyyppejä on myös kaikista kansoista vähiten ja asuvat kaikkein harviten. He ovat kansoista enkeleiden lisäksi ainoita, joilla kasvaa siivet ja he pystyvät juuri ja juuri lentämään leijuville saarille, mutta eivät sitä ylempänä tuulien vuoksi.

Keijujen siivet eivät ole kovin jykevää materiaalia, mutta onneksi ne tuntuvat paranevan kolhuista hyvin nopeasti. Jokaisen siivet ovat uniikit väriltään ja muodoltaan. Tälle kansalle tyypillisiä piirteitä on hennon kimmeltävä iho, joka voi taittaa pienesti johonkin väriin, kuten punaiseen. Värit ovat kuitenkin aina hillittyjä, usein pastelleja. Pehmeät ja pitkät hiukset, samoin kuin haltijoilla, mutta ehkä useammin kiharat ja vaaleat. Silmät usein siniset, vihreät tai keltaiset, mutta myös muita värejä löytyy. Keijut ovat kaiken kaikkiaan melko monivärisiä. Josseivät ruumiistaan, niin viimeistään vaatetuksesta.

Keijut käyttävät hillittyjä koruja ja paljon metsän antimista luotuja koristeita, kuten risu tiaraa, jota koristavat kukat ja marjat. Tätä samaa näkee myös haltijoiden keskuudessa, mutta heidän tiaransa ovat hillitympiä.
Yleisesti eivät ole kovin vahvoja, eivätkä jaksa kantaa kovin painavaa kuormaa lentäen, käyttävät siis paljon jalkojaan, siivistä huolimatta. Keijut ovat hyvätapaisia ja kilttejä, heistä löytyy kuitenkin juonitteluun, juoruiluun ja kepposteluun taipuvaisia yksilöitä, enemmän kuin muista kansoista. Tulevat kutakuinkin kaikkien kanssa toimeen, vaikka saattavatkin supattaa susien outoudesta ja peikkojen epäsiisteydestä.

keijut

Kaupunkien Rivermouth, Duncaster ja Newham alue

Jätit ovat tämän maailman superleppoista ja helppoa kansaa, joiden kanssa kaikki tulevat yleensä toimeen. Näitä yleensä noin 270 - 330 cm pitkiä leppoisia otuksia näkee myymässä usein — perheensä kanssa — torilla kaikenlaista herkullista ja takuutuoretta, laadukasta ruokaa. Jäteillä on sukupuolesta riippumatta hyvin pitkät ja karheahkot hiukset, joita he usein letittävät ja koristelevat, vaikkeivät kuitenkaan aivan peikkojen tasolla.

Jätit ovat yleensä väritykseltään ihmisen kaltaisia, mutta myös kaikki vihreät ja hyvin maanläheiset värit voi löytää ihosta, silmistä ja hiuksista. Jätit ovat itse asiassa ihonväriltään yleensä peikkoja kirkkaampia ja vihreäkin sävy on usein raikkaan eläväinen. Monilla jäteillä on pisamaiset kasvot ja hennon punoittavat posket. Kaikenmallisia jättejä löytyy, ja vaikka he usein ovatkin vahvarakenteisia, voi ruumiinmuoto vaihdella tukevan ja kapean, vahvan ja heikon, välillä.

Jätit ovat varsinkin Starfare Cityssä kuin norsuja posliiniliikkeessä, mutta he ovat oppineet olemaan hyvin varovaisia ja välttelevät paikkoja joissa saattaisivat aiheuttaa omaisuusvahinkoja: jätit tunnetaan auttamisvalmiudestaan ja ymmärtäväisyydestään. He pyrkivät usein hinnalla millä hyvänsä pitämään rauhaa yllä ja sopimaan asiat niin, että kaikille jäisi hyvä mieli.

jätit

Kaupunkien Starfire, Runonummi, Kukkaro ja Syysvaara alue

Ihmisistä ei varmasti paljoa tarvitse kertoa. Tässäkin maailmassa he ovat pitkälti hyvin samanlaisia kuin omassamme, vaikka olosuhteet ovatkin hieman erilaiset -tosin hiusten väri voi olla luonnostaan normaalista poikkeava mikäli suvussasi on jossain kohtaa tullut risteymää toisen kansan edustajan kanssa. Vaaleanpunainen raita vierustoverin hiuksissa voi siis olla täysin aito.
Kenties tämän ulottuvuuden ihmiset ovat hieman rennompaa ja säyseämpää kuin tuntemassamme, ja he pitävät portaalin toisella puolella — meidän puolella — eläviä ihmisiä usein extraäänekkäinä ja joskus jopa vallan vulgaareina. Kenelläkään ei ole synnynnäistä taitoa magiaan, mutta osalla on vahvoja taipumuksia tiettyjen taitojen tai oppiaineiden suhteen. Ihmiset tunnetaan maailmassa eniten uteliaisuudestaan ja siitä innokkuudesta millä he tahtovat tutustua rinnallaan eläviin kansoihin - ehkä jopa kaikkein eniten. Ihmiset tuntuvat myös kiinnostavan monien muiden kansojen edustajia, erityisesti keijuja, jotka leiriytyvät jatkuvasti lähemmäs ja lähemmäs ihmisasutusta.

peikot

Kaupunkien Moldir, Dargon ja Thilbori alue

Peikot ovat pitkälti ihmisten mitoissa, noin 160-180 cm pitkiä. Myös ruumiinmuoto vaihtelee yhtä laajasti. Sekä miiehet ja naiset kasvattavat koko ikänsä ylös, alas tai eteen kaartuvia syöksyhampaita sekä vuohipukkimaisia sarvia. Harvinaisissa tapauksissa kumpiakaan ei kasva lainkaan. Peikot ovat yleensä enemmän tai vähemmän karvaisia käsivarsista, pohkeista sekä vatsasta, miehille voi kasvaa jopa turkkia. Häntä on pitkä ja sen päässä on pieni tupsu. Ihon, hiusten, sarvien ja silmien värit kulkevat violetti-punainen-oranssi-akseleilla. Yleensä sävyt ovat varsin murrettuja, tummia tai vaaleita, harvoin kirkkaita kuten jäteillä. Yleisin väritys on violetti, ja ihossa on usein tummia ns. maksaläiskiä. Hiuslaatu helposti rastoittuvaa, karheaa ja joskus hyvin kiharaa.
Peikot uskovat moniin erilaisiin luonnonhenkiin ja heillä on tapana käyttää paljon koruja ja lävistyksiä, korvat lävistetään yleensä jo lapsena. Kulttuuri on karuhko, turhaa hempeilyä ei suosita ja esimerkiksi tappeleminen on yleistä. Lapset opetetaan pienestä pitäen pärjäämään ja pitämään puolensa.
Peikkokunta muodostuu klaaneista, joiden pään miehet valitsevat yhdessä edustajan Starfiren edustajaimistoon. Klaanit luovat vahvoja perhesiteitä, omanverentunto ja kosto kulttuuri on vahvaa: nai toisen klaanin peikko ja petä - koko sukusi saa siitä kärsiä.
Peikot viihtyvät yhdessä, ja he luovat yleensä suurkaupungeissakin omia tiiviitä ryhmiään. Heitä pidetään helposti hieman sivistymättöminä, mutta todellisuudessa peikot ovat vain hyvin perinneuskovaisia esimerkiksi pukeutumisen suhteen. Moderneimmillakin peikoilla on yleensä pieniä perinteikkäitä yksityiskohtia, kuten sulka-, luu- tai puukoruja.
Peikot näkevät loistavasti hämärässä, sillä verkkokalvon takana on kissojen tapaan tapetum lucidum-kalvo, joka heijastaa hyvin valoa ja saa silmät kiilumaan. Sen sijaan he tottuvat vaihtuvaan valaistukseen yhtä huonosti kuin esimerkisi hevoset: nopea muutos hämärästä auringonpaisteeseen sokaisee peikkoparan hetkeksi. Samoin takaisin hämärään kulkiessa näkökenttä on aluksi pelkkää varjoa. Peikot eivät siedä paahdetta ja kestävät sen hieman paremmin kuin meren väki, mutta pysyttelevät silti mieluusti varjoissa ja synkissä metsissä.

Haltijat

Kaupunkien Lynedell, Airendell, Bellanore ja Nanroux alue

Haltijat asuvat melko laajalla alueella, asutus on kuin polku joka kulkee Starfire Citystä rantaan ja siitä heidän sekä merenväen asuttamalle saarelle. He elävät melko rauhallista elämää, joka voi juontaa juurensa kulttuuriin, joka on täynnä sääntöjä ja käytösmalleja. Näistä poikkeavat menettävät nopeasti kunnioituksensa.
Haltijoilla on tapana näyttäytyä aina siisteissä ja harkiten valituissa vaatteissa. Yleinen tapa on pukeutua vaaleisiin väreihin, mustaa korkeintaan joissain - ei liian merkittävissä - yksityiskohdissa. He käyttävät paljon silkkiä, pitsiä ja läpikuultavia - ohuita kankaita.
Haltijoiden iho on pehmeä ja kuulas. Hiukset ja silmät voivat olla mitä väriä tahansa, mutta yleensä kokonaisuus on hyvin harmoninen. Esimerkiksi ruskeahiuksisella on usein ruskeat tai hunajaiset, blondilla vaaleankellertävät, musta hiuksisella mustat, punertava hiuksisella punaruskeat ja sitä rataa. Hyvin hyvin harvoin näkee haltijoita joilla on esimerkiksi mustat hiukset ja kirkkaat silmät tai päinvastoin, tällainen kontrasti on harvinaista. He näyttävät usein kokonaisuutena hyvin pehmeältä ja miellyttävältä.

Kansa käyttää koruja hillitysti, yleensä he valitsevat jonkun yhden korun, joko korviin, kaulaan, päähän, lanteille tai ranteeseen, mutta näitä ei kuulu yhdistellä liikaa, tämä nähdään helposti mauttomana. Usein yksinkertaisista asu valinnoista huolimatta he antavat itsestään hyvin näyttävän ja kevyen vaikutelman.
Luonteeltaan haltijat ovat pidättyväisiä, vaikka toki poikkeuksia aina löytyy. He pitävät asioita paljon itsellään, eikä ole heidän tapaistaan keskustella esimerkiksi perheensä asioista sen ulkopuolella, ellei sitten parhaalle ystävälle. Juoruilu ei myöskään kuulu kansan tapoihin, mutta tehdessään yhä enemmän tuttavuutta ihmisten ja muiden kansojen kanssa, tämäkin tapa alkaa lipsua. Omissa piireissä tätä katsotaan kuitenkin pahalla.
Eivät usein tee mitään ilman vastapalvelusta, ellei sitten ole kyse toisen hengestä. Heihin tutustuu kyllä, mutta syvemmän yhteyden löytäminen vie aikaa. He kertovat mielellään omasta kansastaan ja sen maista, mutta eivät aina suhtaudu lämpimästi muiden kansojen henkilöihin, jotka haluavat asettua heidän keskuuteensa, tällaisiakin tapauksia kuitenkin on.
Hyvin romanttisia, helliä ja pohjimmiltaan kilttejä, heillä on kuitenkin kova tarve pidättyä omassa yhteisössä ja toiset haltijat menevät aina muiden kansojen edustajien edelle, jos tällaiseen tilanteeseen ajaudutaan. Ovat hieman keijujen kaltaisia, mutta selvästi kopeampia ja hillitympiä. Puhuvat harvoin ohi suunsa tai lipsauttavat jotain vahingossa.

ihmissudet

Kaupunkien Murlock, Blizmoor ja Wolfguard alue

Ihmissudet ovat ehkä kaikkein syrjäänvetäytyväisimpiä, heitä näkee harvemmin eikä ensimmäisenä noita tule mieleen mennä jututtamaankaan. Tuima, tuomistevalta vaikuttava katse on kuitenkin usein vain kilpi, ja susikansan kanssa tuleekin kyllä toimeen, kunhan on tutustumisen suhteen pitkäjänteinen. Kansa elää muutamassa suuressa laumassa, kaikista lähimpänä suurta ja kylmää vuoristoa, jonne muu väki eksyisi tuossa tujauksessa.
Sudet pystyvät vaihtamaan susimuodosta ihmismuotoon aina halutessaan, mutta moni tuntuu viihtyvän mieluummin neljällä jalalla. Ihmisinäkin heillä on paksu ja tuuhea häntä, jota on parempi olla jättämättä oven väliin. Heille jää myös pörröiset korvat, jotka peittyvät usein kiharan, hieman takkuisen hiuspehkon alle.

Turkin väri on koostuu usein mustasta, valkoisesta, ruskeasta tai niiden sekoituksesta. Kaikki sävyt mitä voit nähdä koiralla, käy myös sudelle. Susien joukossa on tiettävästi myös muutamia erikoisvärisiä yksilöitä, joiden turkissa on vivahteita esimerkiksi pinkistä, sinisestä tai vihreästä. Silmät ovat aina poikkeuksetta keltaiset, punaiset tai siniset. Niissä esiintyy kuitenkin sävyeroja.
Laumojen välillä on silloin tällöin kiistaa, joka on havaittavissa sivustaseuraajanakin. Starfire Cityssä syttyy silloin tällöin kahakoita eri laumojen edustajien törmätessä toisiinsa, jolloin partio tulee poikkeuksetta väliin.
Sudet eivät ole hirveän kiinnostuneita muista kansoista ja monet pitävät esimerkiksi tavallisia ihmisiä pitkästyttävinä ja liian positiivisina. Sudet eivät pidä tungettelusta tai siitä että ulkopuoliset yrittävät väkisin mielistellä tietään vaikkapa samaan pöytään istumaan.

ihmiset

Maisema

Enkelit

Kaupunkien Cloudlington, Engelten, Cirrus ja Saint Jade alue (leijuvat saaret)

(Tämän kansan jäsenet eivät osallistu partion toimintaan, vaan auttavat muutoin.) Enkelit ovat saaren mystisintä, erityisen hiljaista ja rauhaa rakastavaa kansaa. Enkelit mukailevat ihmisen ulkomuotoa, mutta heidät erottaa eritoten suurista valkeista siivistä ja jumalaisen kauniista piirteistä. Enkeleillä on usein yllään vaaleaa väriä, ei mitään synkkää tai ankeaa. Monet rakastavat koristaa itseään kaikenlaisilla tavallisilla, mutta myös erikoisemmilla vartalo koruilla että esineillä. Enkelit ovat usein hieman tavallista ihmistä suurikokoisempia ja lyhimmät naisetkin yli 175 cm pitkiä. Miesten ei ole harvinaista ylittää 200 cm.
Muut saaren kansat tietävät enkeleistä hyvin vähän, sillä jokainen heistä elää ylhäällä leijuvien saarien päällä, enkeleiden omissa kaupungeissa. Osa heistä vierailee alhaalla maan pinnalla, mutta kukaan ei rakenna sinne asumustaan. Enkelit eivät omista saaria, vaan sinne on tervetullut jokainen joka löytää keinon kivuta ylös taikka sitten jonkun enkelin kantamana. Saarilla asuukin myös hieman muiden kansojen väkeä. Enkelit ovat auttavaisia, hyvin intuitiivisia ja vain ihmeellisesti asioita tietäviä henkilöitä, joiden seurassa olo tuntuu raukean levänneeltä ja energiseltä. Heillä on tapana puhua tyynesti ja hitaasti, mutta luonteet eroavat kuten tavan ihmisilläkin - osa on puheliaampaa ja tavoiltaan rohkeampaa - kuin toiset.


Vampyyrit

Vamppyyreillä ei ole omia alueita

Nämä torahampaiset verenimijät pyörivät saaren joka kolkassa, yleensä joko yksin tai korkeintaan muutaman henkilön ryhmissä. Verenhimo tyyntyy onneksi lähinnä eläimiä metsästäen, mutta tällä kansalla on siitä huolimatta huono maine lähes joka paikassa. Eivät kaipaa omia vampyyri keskittymiä tai kaupunkeja, sillä tulevat huonosti juttuun isommissa porukoissa. Päivät kuluvat aurinkoa vältellen, vaikkei se heitä heti nujerra - altistus lähinnä heikentää oloa. Vampyyrien taipumus metsästää muiden kansojen edustajia ravinnokseen, on ajanut heidät harvalukuisuuteen ja ahdinkoon. Tähän sakkiin kuuluva saa osakseen ennakkoluuloja ja välttelyä - syystäkin.
Risteytyminen muiden kansojen edustajien kanssa harvinaista, eikä puoli vampyyreistä pidetä kokonaisia enempää. Luonteeltaan melkoisen hienostuneita, kopeita ja ylpeitä olentoja, jotka pitävät itseään muita kansoja parempina - jos näin voisi sanoa. Yksilöt lähinnä rikollisuuteen taipuvaisia ja vaarallisia, poikkeuksia toki löytyy ja varsinkin uuden ajan edustajat yrittävät kovastikin päästä mukaan muiden kansojen pyörittämään yhteiskuntaan ja saamaan kavereita että töitä. Ulkonäöllisesti poikkeavat ihmisestä lähinnä vain hampaiden, kynsien ja silmien osalta. Ovat tervetulleita akatemialle, mutta montaa ei sieltä heitä löydä.


Maisema

Hevostyypit

Kaikki hevoset, olivat ne sitten mitä lajia tahansa, voidaan jaotella seuraaviin tyyppeihin:

Työhevoset
Raskasrakenteisia ja vahvoja hevosia, yleensä myös varsin suuria. Soveltuvat raskaisiin ja lihasmassaa vaativiin töihin, kuten kuljetuksiin. Eivät ole kovin nopeita tai ketteriä. Oman maailmamme rotuesimerkkeinä clydesdale, poitounhevonen tai boulognenhevonen.

Matkahevoset
Nopeita ja ketteriä ratsuja, eivät yleensä erityisen suuria mutta sitäkin kestävämpiä. Jaksavat kulkea tolkuttoman pitkiä matkoja, ja ovat myös keskimääräisesti muita hevosia nopeampia. Oman maailmamme rotuesimerkkeinä ahaltek, arabianhevonen ja islanninhevonen.

Ratsuhevoset
Yleiskäyttöisiä hevosia, jotka ovat nopeampia ja ketterämpiä kuin työhevoset mutta eivät kuitenkaan aivan yhtä kestäviä kuin matkahevoset. Tämä hevostyyppi on yleisin sen monipuolisuuden vuoksi, ja ulkomuotokin vaihtelee laajalti käyttötarkoituksen mukaan. Oman maailmamme rotuesimerkkeinä kaikki puoliveriset, quarterhevonen, andalusianhevonen.

Vaunuhevoset
Kestäviä, yleensä myös varsin näyttäväliikkeisiä hevosia joiden yläpysty rakenne soveltuu mainiosti vaunujen ja kärryjen vetämiseen. Yleensä ns. “paremman väen” hevosia, joita käytetään statussymbolisina liikkumavälineinä. Starfarerin rolls roycet. Oman maailmamme rotuesimerkkejä hackneyhevonen, friisiläishevonen ja kladrubinhevonen.

Content by Marjahilla, Starfarer Aeronautic Academy - unless otherwise stated. Layout made in Webflow .

The beautiful artwork on this page is made by VictorLafaye Sandara and Andreasrocha on deviantart, using with permission.